Is deze mail niet leesbaar, ga dan naar de online versie>>  
     
  BESTE VRIENDEN,  
     

Nieuwsbrief Tegenstroom 13 december 2017

 
         
 

 

 

Beste vrienden,

 
     

Nog twee weken en het is Kerst. Ook in deze adventstijd gaat de strijd door om ISIS volledig te overwinnen. Steden worden heropgebouwd en vluchtelingen keren langzaam terug. Hieronder vindt u twee nieuwsbrieven van Pater Daniël uit Syrië. Als u die rechtstreeks wil ontvangen van Pater Daniël kan u die aanvragen op het volgend adres: <maesdaniel3@gmail.com>

Verder willen we twee petities van Citizengo aanbevelen en één met de vraag dat de uitzendingen van de erediensten van de verschillende religies niet geschrapt worden van VRT zender. Stuur die petities door naar uw kennissen zodat we een groot aantal bereiken. Dank alvast.

Verder vind u een artikel over het belang van een goede balans tussen werk en gezin als ouder.

Veel leesgenot.

 
         
         
      NIEUWSBRIEVEN PATER DANIËL  
   


“Moeten we er aan herinneren dat het judaïsme duizenden jaren oud is en zijn identiteit vindt in een religie, terwijl het zionisme (nog geen) honderd jaar oud is en een politieke ideologie is? En deze ideologie is grotendeels tegengesteld aan de wezenlijke eigenschappen van het judaïsme…”
“Het is werkelijk om te wenen. Eens weende Jezus over Jeruzalem omdat het hooghartig de weg naar vrede en heil afwees. Nu wenen vrome joden over het bittere lot van de Palestijnen omwille van de zionistische waanzin. “Bidt dan om vrede voor Jeruzalem”!

NIEUWSBRIEF PATER DANIEL
8 december 2017
Judaïsme en zionisme
Lees verder >>

 
         
         
   


“De VS hebben altijd beweerd dat er slechts 500 Amerikaanse soldaten in Syrië zijn, nu blijken het er meer dan 1 720 te zijn, zoals de Amerikaanse luchtmachtofficier Kwiatkowski woensdag onthulde. Voor de illegale militaire bases van de VS in Syrië is er nu helemaal geen enkele verantwoording meer. Toch blijken ze niet te zullen vertrekken de komende dagen. Van alle oorlogen die de VS met NAVO en bondgenoten begonnen zijn de laatste zestien jaar (sinds de aanslagen van 9/11), zijn ze met geen enkele oorlog opgehouden. Wereldheersers houden niet op van zichzelf en gaan uit zichzelf nooit weg.”

NIEUWSBRIEF PATER DANIËL
1 december 2017
Syrische oorlog als een fopkaars
Lees verder >>

 
         
         
      MEDIA  
   


Volgens Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open VLD) behoort het uitzenden van religieuze erediensten "niet tot de kerntaken en ook niet tot de autonome beslissingsbevoegdheid" van de VRT. Een "eredienst uitzenden is geen redactioneel programma", stelde de minister op 6 december 2017 in het Vlaams Parlement. Hij verkiest dat er geen religieuze erediensten meer uitgezonden worden. Laat nu uw stem horen tegen de trend om religie te bannen uit de publieke ruimte. Laat nu weten dat u de uitzendingen van erediensten apprecieert en dat u die niet wil missen in het programma-aanbod van de VRT. Teken en stuur deze petitie door naar gelijkgezinden. Dank alvast!

BEHOUD UITZENDINGEN VAN EREDIENSTEN OP VRT
Petitie >>

 
         
         
      HET RODE KRUIS  
   


Vrijwilligers van het Rode Kruis in Wallonië hebben hun ongenoegen geuit over het verwijderen van kruisbeelden uit enkele lokale afdelingen. De organisatie deed dat naar eigen zeggen om haar secularisme te benadrukken. Volgens de tegenstanders breekt men op deze manier met onze tradities en onze wortels. “Laten we de dingen laten zoals ze zijn”, zegt een van hen. “We zeiden eerst kerstvakantie, nu wintervakantie. De kerstmarkt in Brussel is Winterpret geworden.” Deze vraag komt niet van moslims maar van liberalen die alles wat religie aangaat in de privéhoek willen duwen.

OPHEF IN WALLONIË NA VERWIJDERING VAN KRUISBEELDEN RODE KRUIS.
Lees verder >>

Teken de petitie a.u.b. >>

 
         
         
   

In Soedan zijn zeven christelijke voorgangers gearresteerd nadat ze weigerden hun kerken af te staan aan de overheid. Help om de Soedanese regering duidelijk te maken dat de vervolging van christenen in Soedan niet onopgemerkt blijft bij de internationale gemeenschap.

ZEVEN CHRISTELIJKE VOORGANGERS GEARRESTEERD IN SOEDAN.
Teken de petitie a.u.b. >>

 
         
         
      COMBINATIE GEZIN EN WERK  
   


"Conflicten tussen het werk en gezinsleven van ouders leidde tot grotere mentale gezondheidsproblemen bij kinderen, zoals terugtrekking en angsten", aldus Strazdins. "Het goede nieuws is dat het weer beter met ze gaat zodra hun ouders een betere balans tussen werk en privé vinden."

'MENTALE GEZONDHEID KINDEREN IN HET GEDING BIJ ZWARE BAAN OUDERS'
Lees verder >>

 
         
         
      AGENDE  
   


HET BELANG VAN DE DE-MEDICALISERING EN HET NATUURLIJK PROCES VAN (PRE) CONCEPTIE, ZWANGERSCHAP, GEBOORTE EN SEKSUALITEIT door Désirée de Röver.

Woensdag 17 januari om 19u30 in Brugge

Meer info >>

 
         
         
   

Hartelijk dank voor uw interesse. Stuur de mail gerust door naar geïnteresseerden.

Samen sterk!