Is deze mail niet leesbaar, ga dan naar de online versie>>  
     
  BESTE VRIENDEN,  
     

Nieuwsbrief Tegenstroom november 2017

 
         
 

 

 

Beste vrienden,

 
     

Het wordt deze keer een korte nieuwsbrief. Eerst willen we de activiteit van nu vrijdag terug in herinnering brengen. We leggen nogmaals de petitie voor, voor hen die nog niet getekend hebben. We hebben intussen meer dan 6000 handtekeningen. Als we er 15000 hebben krijgen we spreekrecht in een parlementaire commissie en kunnen we onze grieven aankaarten. Helpt u met ons mee met de verspreiding ervan? Verder vindt u de twee brieven van Pater Daniël. U kunt de noodhulp voor Venezuela financieel steunen. Veel leesgenot.

 
         
         
      AGENDA  
   


LEZING : DE SEKSUALISERING IN EEN PORNOGRAFISCHE WERELD: WAT U MOET WETEN…
Dokter Kiebooms spreekt op vrijdagavond 10 november te Brugge.

Dokter Kiebooms is geneesheer specialist uit Genk, gewezen lid van de parlementaire evaluatie commissie voor abortus. De preventie van abortus bekommert hem dan ook reeds jaren, de seksualiteit menswaardig kunnen beleven is de sleutel tot een gelukkig gezin.
Daarom dat hij toch ernstige bedenkingen heeft bij zo'n massale verdeling van de Jongerengids  voor  11-12 jarigen die ongevraagd geconfronteerd worden met een ideologie waar we het niet eens kunnen mee zijn. Hij zal de vragen die zo'n jongerengids oproepen beantwoorden en waardige alternatieven aanbieden.
Meer info >>

 
         
         
   

LEZING: SENSIPLAN, HET NIEUWE DENKEN OVER ANTICONCEPTIE. Kathy Lamoral spreekt op 1 december 2017 om 19u.30 te Brugge

Ben jij pilmoe, spiraalmoe, hormonenmoe… Ben jij op zoek naar een betrouwbare anticonceptiemethode zonder bijwerkingen? Wil jij gezond met je vruchtbaarheid omgaan? Heb je ethische bezwaren tegen de gangbare anticonceptiemethodes? Wil je zwanger worden en wil je daarom weten op welke dagen je het meest vruchtbaar bent? Houd je bij seksuele relaties rekening met een mogelijke zwangerschap, met mogelijke genitale besmettingen, met mogelijke latere gevolgen voor je gezondheid? Kom eens luisteren wat een ervaringsdeskundige u aanbeveelt.
Meer info >>

 
         
         
      PETITIE: STOP, WIJ WILLEN ONZE KINDEREN ZELF OPVOEDEN  
   


Wij zijn verbolgen dat onze kinderen van 11 en 12 jaar een Jongerengids mee krijgen in hun boekentas naar huis met dergelijke inhoud. Vanaf 16 jaar zijn ze seksueel meerderjarig, maar nu reeds worden ze met inhoud over 'relaties en seks' belast, onaangepast aan hun leeftijd. Bijvoorbeeld: Hoe geef ik een kus wordt uitgelegd aan 11en 12-jarigen. 'De eerste keer in bed' kan al vanaf 13 als je er beide klaar voor bent. En op de site waarnaar ze verwijzen worden verschillende standjes aangeprezen.

Teken je ook de petitie?
Petitie >>

Onze vraag is of ouders GETUIGENISSEN willen opschrijven: bijvoorbeeld wat u stoort aan de jongerengids en de site ‘allesoverseks.be, hoe heeft uw tiener hierop gereageerd heeft, hebt u stappen ondernomen naar de directie toe, wat was de reactie, wat is uw wens ... Als u het goed vindt zouden we enkele van die verhalen ook publiceren, maar zonder namen erbij. Dan zullen we zien hoe we samen kunnen reageren. Opsturen naar bezorgde.ouders@tegenstroom.eu

 
         
         
      FLASHMOB  
   


Zaterdag 9 december gaan we een flashmob organiseren in Brussel op het Beursplein en onze nieuwe flyers uitdelen die verwijzen naar de petitie. We krijgen versterking van een groep uit Keulen die dit reeds meerdere malen heeft gedaan. We willen de jonge gezinnen attent maken op dit probleem. Hou alvast deze dag vrij.

Nederlandstalige flyer >>

Franstalige flyer >>

 
         
         
      NIEUWSBRIEVEN PATER DANIËL  
   


Mensen lijden honger in het overwegend katholieke Venezuela (N-O Zuid Amerika), ondanks of omdat het land schatrijk is aan olie. Altijd hetzelfde. Amerika wil deze olie om oorlog te kunnen blijven voeren. Het krijgt de olie niet en er worden zware straffen en sancties aan het land opgelegd. Omdat Venezuela geld genoeg heeft met zijn olie hoeft het voor eigen basisbehoeften niet te zorgen. Het kan alles kopen. Als de invoer echter onmogelijk gemaakt wordt, verhongeren mensen, missen de nodige medicamenten en middelen voor het levensnoodzakelijke. En onze media doen, zoals steeds, trouw mee door te schrijven over die erge dictatuur die dringend een militaire interventie nodig heeft. En ondertussen zorgt Amerika er voor dat de weinige landbouw die er is, nog door terroristen vernietigd wordt.

NIEUWSBRIEF PATER DANIEL
27 oktober 2017
Tweemaal 'hoog' bezoek
Lees verder >>

 
         
         
   


Ditmaal slechts een klein berichtje van de twee dagen dat ik nog in Qâra was. Nu ben ik tot eind volgende week in België. We mochten inmiddels ons oorlogsdagboek over Syrië voorstellen op de boekenbeurs (Boek >>).
Er zijn de volgende dagen nog enkele interviews en voorstellingen voorzien. Van schrijven wordt het dus praten.

NIEUWSBRIEF PATER DANIEL
3 november 2017
't Is gelukt
Lees verder >>

 
         
         
     


Dank u wel voor elke steun. We hopen u te mogen ontmoeten op de lezing van dokter Kiebooms. Nodig gerust andere geïnteresseerden uit, vooral ouders en grootouders die bekommerd zijn voor de gang van zaken.

Samen sterk!