Is deze mail niet leesbaar, ga dan naar de online versie>>  
     
  Nieuwsbrief Tegenstroom 30 oktober 2019  
     

 

 
         
 

 

 

Beste vrienden,

 
     


In deze nieuwsbrief vindt u wat er verandert voor de levensbeschouwelijke vakken in de derde graad van het secundair onderwijs in Vlaanderen. Ook vindt u er de wetsvoorstellen om de termijn om abortus uit te voeren te verlengen. Doet u mee met de schrijfactie? Het HPV-vaccin wordt nu ook aan jongens toegediend. Hoe efficiënt en veilig is dit vaccin? Voorts vindt u de nieuwsbrieven van pater Daniël en de editie Stem & Tegenstem over Afrika. Als slot vindt u de opname van de lezing van Ludo Abicht en onze agenda. Veel lees- en luistergenot.

 
         
         
         
      HET NIEUWE VLAAMSE REGEERAKKOORD OVER DE LEVENSBESCHOUWELIJKE VAKKEN.  
   
Te vroeg gejuicht. 'In de derde graad van het secundair onderwijs kan het gemeenschapsonderwijs overschakelen van 2u levensbeschouwing naar 1u levensbeschouwing en 1u interlevensbeschouwelijke dialoog.' Er is al interlevensbeschouwelijke dialoog binnen de lesuren levensbeschouwing. Men gaat naar elkaars gebedsplaats, leert over de essentie van de andere religies. Daarvoor moet geen apart uur 'interlevensbeschouwelijke dialoog' gegeven worden. Weten de politici dit niet? Blijkbaar hebben het linkse kamp en de liberalen terug hun slag thuis gehaald.
Lees verder >>
 
         
         
         
      DOCUMENTAIRE OVER HET HPV-VACCIN – BIJWERKINGEN.  
   
Sedert 2019 wil men ook de jongens op school vaccineren vanaf 12 jaar tegen kanker van genitaliën, anus en in de mond (Bron>>).
Sacrificial Virgins is een documentaire . Het belicht de bittere realiteit van de vaccinschade die het resultaat is van een risicovol HPV-vaccin in combinatie met misleidende marketing en misleidende studies.
Kijk verder >>
 
         
         
   

Wat wordt aan jongeren en hun ouders niet verteld (Bron >>)?

  • Als de eerste seksuele contacten niet op jonge leeftijd (dus niet voor 18 jaar) plaatsvinden, men één seksuele partner heeft en geen orale seks bedrijft, dan is er geen gevaar voor een besmetting van HPV of andere soa.
  • Homoseksuele activiteit verhoogt sterk het risico op HPV-gerelateerde kankers.
  • Peniskanker is veelal te wijten aan slechte intieme hygiëne.
  • Op latere leeftijd is voor meisjes baarmoederhalskanker makkelijk te voorkomen door zich vanaf de eerste seksuele activiteit om de drie jaar te laten screenen met de goedkope en pijnloze PAP-test (uitstrijkje). Overigens is baarmoederhalskanker in feite een zeldzame ziekte (± 650 gevallen/jaar waarvan 180 dodelijk of 13/100 000).
  • Het vaccin biedt niet 100 procent maar ongeveer 70 procent bescherming!
 
         
         
         
      BELGISCH PARLEMENT WIL ABORTUS UITBREIDEN.  
   
Op dit moment is abortus “met therapeutisch motief” mogelijk twaalf 12 weken na de conceptie. De nieuwe voorstellen zouden abortus voortaan mogelijk maken tot achttien weken. Ook het verplichte psychosociaal consult en kennismaking met mogelijkheden tot financiële ondersteuning van de zwangere vrouw of tot adoptie van het kind zouden worden geschrapt. Daarmee wordt een abortus de facto een banaliteit zonder de minste controle, en een vorm van gewone anticonceptie.
Lees verder >>
 
         
         
   

SCHRIJF JE OOK NAAR EEN POLITICA?

Kamerleden >>

Senatoren >>

 
         
         
         
   

STEM & TEGENSTEM: AFRIKA
Lees verder >>

Afrika is rijk aan natuurlijke hulpbonnen en beschikt over meer dan 25 % van het akkerbouwland in de wereld. De wereldwijde financiële sector is verantwoordelijk voor de constante uitbuiting, onderdrukking en vernietiging van dit continent. Hulp van het IMF en Wereldbank wordt enkel verkregen als men zich onderwerpt aan hun eisen, bijvoorbeeld gedwongen worden om water en ander openbare goederen te privatiseren, hun markt open te stellen voor goedkoper goederen uit geïndustrialiseerde landen ... Gevolg ineenstorting van de Afrikaanse landbouw- en productiebedrijven en meedogenloze verkoop van grondstoffen aan het buitenland waarop geen eerlijke belastingen betaald worden. De enige winnaars zijn de multinationals en investeerders. 60 % van de financiële gaten in Afrikaanse schatkisten wordt hierdoor veroorzaakt. Ook vraagt het IMF dat men bezuinigt in de sectoren gezondheidszorg en onderwijs, wat leidt tot armoede en economische vluchtelingen.

 
         
         
         
      NIEUWSBRIEF PATER DANIËL  
 

 


NIEUWSBRIEF PATER DANIËL
Vrijdag 18 oktober 2019
HET LICHT VAN EEN DODE STER EN DE SCHITTERING VAN HET CHRISTELIJK GELOOF

Om op eenvoudige en volkse wijze een aantal van deze thema’s onder de aandacht te brengen, schreven we nu het manifest: ‘Als jullie zwijgen, zullen de stenen schreeuwen.’ Het menselijk leven is heilig vanaf de conceptie tot aan de natuurlijke dood, De Blauwe Tijger, 2019 (12 €). Hier vindt u een voorproefje.
Lees verder >>

 
         
         
         
     

NIEUWSBRIEF PATER DANIËL
Vrijdag 25 oktober 2019
EINDE EN NIEUW BEGIN?

De bevrijding van 1/4e van het Syrisch grondgebied in één week tijd, is niet alleen een overwinning van president Bachar el Assad, “de man die al acht jaar moet vertrekken”, ze toont de mislukking van de militaire strategie die de heerschappij wil vestigen van het financieel kapitalisme.
Lees verder >>

 
         
         
 

  Dat de soldaten van de VS de oliebronnen ter hoogte van Oman blijven inpalmen en ontginnen en vragen dat de Koerden er gaan wonen is toch een duidelijk teken dat de oorlog nog niet gedaan is. Trump wil op een goed blaadje staan bij de kiezer, daarom doet hij alsof hij zijn troepen terugtrekt. Maar strategische plaatsen verlaat hij niet de economische sancties voor Syrië blijven behouden. Syrië heeft nochtans de opbrengst van deze olieraffinaderijen nodig voor de wederopbouw van het land!  
         
         
   

DE MOORDADIGE TAAL VAN DE MACHT
Willly van Damme

En inderdaad aan de Koerden raak je niet zomaar. Het is geen toeval dat er in Israël op relatief grote schaal wordt opgeroepen om vrijwilligers te sturen naar Syrië om de PKK/YPG te steunen. De Koerden worden in Israël – zij het zo stiekem mogelijk – nu eenmaal gezien als de bondgenoten van Israël tegen die Arabische regeringen en krijgen steun. Men ziet ze als de dolk in de rug van de tegen Israël zijnde Arabieren. Toen de clan Barzani in Erbil in april 2017 tevergeefs de onafhankelijkheid uitriep vielen trouwens de maskers af en zag je in Erbil overal Israëlische vlaggen verschijnen en gaf men openlijk toe al decennia van hen militaire steun te krijgen. Het verklaart waarom de VS al veel jaren de PKK steunt en waarom men in België en elders in de EU de PKK ongestraft laat werken. Zelfs al is het voor de EU officieel een terreurorganisatie. Folteringen, gijzeling en afpersing, geen probleem. (Bron >>).

 
         
         
         
   


DE OPNAME VAN DE LEZING VAN LUDO ABICHT - ISRAËL-PALESTINA. DE KAARTEN OP TAFEL.

Ludo Abicht is hoogleraar Universiteit Antwerpen, Politieke en Sociale Wetenschappen. Docent seminarie “Midden-Oosten”. Auteur van een aantal boeken over het conflict tussen Israël en Palestina, onder meer: Israël-Palestina. De kaarten op tafel. Het is voornamelijk een historisch verslag van het conflict Israël-Palestina met veel feiten en gegevens.
Luister verder >>

 
         
         
         
      AGENDA  
   


VACCINATIE-EXPERT DR. GAUBLOMME KOMT SPREKEN OVER DE VEILIGHEID VAN VACCINS

Vrijdag 29 november om 19u30 te Brugge.

Wat zijn de nevenwerkingen van het mazelenvaccin? Waarom nu ook een HPV-vaccin voor jongens? Kan men de uitspraken van dr. Maggie De Block over vaccins serieus nemen? Waarom de sabotage van het debat en de globale toename aan dwangmaatregelen? Waarheen gaat de gezondheid van onze kinderen met de steeds uitbreidende vaccinatieschema's? Heldere antwoorden op deze vragen en veel meer kunt u verwachten op deze avond.
Meer info >>

 
         
         
         
      Hartelijk dank voor uw interesse. Stuur de nieuwsbrief gerust door, zodat de tegenstem gehoord en gelezen wordt.
Samen sterk!
 
         
         
         
      STEUN  
   
Ons werk doen we op vrijwillige basis, we ontvangen geen financiering van de overheid.
U kan ons steunen.
Meer info >>