Is deze mail niet leesbaar, ga dan naar de online versie>>  
     
  BESTE VRIENDEN,  
     

Nieuwsbrief Tegenstroom oktober 2017

 
         
 

 

 

Beste vrienden,

 
     

Doordat we onze aandacht gefocust hebben op het maken en verspreiden van de petitie ‘Stop, we willen onze kinderen zelf opvoeden!’ krijgt u deze nieuwsbrief wat later dan normaal. Wanneer u de nieuwsbrieven van Pater Daniël regelmatig wilt ontvangen kan u die opvragen bij >> maesdaniel3@gmail.com.
Eerst vindt u de drie nieuwsbrieven van Pater Daniël en daarna vindt u de nieuwsbrief van het ‘Comité Bezorgde Ouders’ waarin u de petitie vindt betreffende de Jongerengids ‘Stop, we willen onze kinderen zelf opvoeden.’ We willen beginnen met de agenda om uw aandacht erop te vestigen.

 
         
         
      AGENDA  
   


LEZING : DE SEKSUALISERING IN EEN PORNOGRAFISCHE WERELD: WAT U MOET WETEN…
Dokter Kiebooms spreekt op vrijdagavond 10 november te Brugge.

Dr Kiebooms is geneesheer specialist uit Genk heeft ernstige bedenkingen bij zo'n massale verdeling van de Jongerengids voor 11-12 jarigen die ongevraagd geconfronteerd worden met een ideologie waar we het niet eens kunnen mee zijn. Hij zal de vragen die zo'n jongerengids oproepen beantwoorden en waardige alternatieven aanbieden.

Meer info >>

 
         
         
   

LEZING: SENSIPLAN, HET NIEUWE DENKEN OVER ANTICONCEPTIE. Kathy Lamoral spreekt op 1 december 2017 om 19u.30 te Brugge

Ben jij pilmoe, spiraalmoe, hormonenmoe… Ben jij op zoek naar een betrouwbare anticonceptiemethode zonder bijwerkingen? Wil jij gezond met je vruchtbaarheid omgaan? Heb je ethische bezwaren tegen de gangbare anticonceptiemethodes? Wil je zwanger worden en wil je daarom weten op welke dagen je het meest vruchtbaar bent?

Meer info >>

 
         
         
      NIEUWSBRIEVEN PATER DANIËL  
   


De schuld van eigen mislukkingen of misdaden bij anderen leggen, kan het begin worden van nieuwe drama’s. Daarvoor waarschuwt Michael Jabar Carley (professor geschiedenis universiteit Montréal en schrijver van “Silent Conflict: A Hidden History of Early Sovjet-Western Relations”, Rawman & Littlefield, 2014). Hij wijst er op dat de VS en de EU voortdurend de historische feiten vervalst hebben… Deze Russofobie en geschiedenisvervalsing verder opvoeren, kan het begin worden van de grootste tragedie voor de nabije toekomst.

NIEUWSBRIEF PATER DANIEL
6 oktober 2017
Gevaarlijke gevolgen van geschiedenisvervalsing
Lees verder >>

 
         
   


Wanneer het leger een belangrijke overwinning behaalde, kwam er een zware aanslag. Dit lijken mij geen toevalligheden, maar eerder strategieën, mede door de geheime diensten vanuit het buitenland gesteund. Inmiddels heeft het leger Al Qaryatayn omsingeld. Toch zal de uiteindelijke overwinning van Syrië niet kunnen tegengehouden worden. Het feit dat Amerika en het westen hun nederlaag hier niet kunnen aanvaarden kan wel bron worden van nieuwe onvoorziene agressie.

NIEUWSBRIEF PATER DANIEL
13 oktober 2017 Dood en leven in Aleppo
Lees verder >>

 
         
   


In Syrië en vele andere landen wordt een totale oorlog gevoerd met wapens die mensenlevens vernietigt. In andere landen wordt een geestelijke oorlog gevoerd die de morele waarden van het leven aantast, eveneens geleid door een elite, bezeten door dezelfde duistere machten. Eén aspect hiervan is de vernietiging van de rijkdom en de verscheidenheid van de menselijke seksualiteit als bron van leven gevende vreugde voor de mens, geschapen naar Gods beeld en gelijkenis…. Je kunt alles laten begaan en zeggen: “och dat is de tijd nu eenmaal”. Dan ben je als “mens van goede wil” of als “vrome gelovige” een van de vele “nuttige idioten” die handig door duistere machten gebruikt worden om de levensvreugde in een samenleving te doden.
Je kunt ook reageren door bv. deze petitie te tekenen >>

NIEUWSBRIEF PATER DANIEL
20 oktober 2017
Laten we ophouden ”nuttige idioten” te zijn
Lees verder >>

 
         
         
      NIEUWSBRIEF
COMITE BEZORGDE OUDERS
 
   


In de eerste plaats willen we onze laatste petitie delen in verband met de jongerengids? de aanverwante artikelen die in de pers verschenen zijn en onze opinie hierop. Voorts geven we onze reactie op een nieuwe actie van Sensoa. Tenslotte verneemt u meer over wat er gebeurt binnen het onderwijs.

NIEUWSBRIEF COMITÉ BEZORGDE OUDERS NR 6
oktober 2017
Lees verder >>

 
         
         
     


Dank u wel voor uw interesse. We hopen u op één van de lezingen te ontmoeten. Maak die ook bekend aan anderen. En vergeet niet de petitie te tekenen. Bij voorbaat dank!

Samen sterk!