Is deze mail niet leesbaar, ga dan naar de online versie>>  
     
  Nieuwsbrief Tegenstroom 13 juli 2019  
     

 

 
         
 

 

 

Beste vrienden,

 
     


Hier zijn we met onze eerste vakantienieuwsbrief. U vindt deze keer de nieuwsbrief van Comité Bezorgde Ouders waar de thema’s gender, interseksualiteit en reproductieve rechten aan bod komen met ons commentaar erop. Voorts vindt u de drie nieuwsbrieven van Pater Daniël. Eentje heeft het over ‘De derde weg voor de goede dood’. Als slot vindt u een artikel dat de oorlogsretoriek van de VS aan het licht brengt. Let op de agenda in de nieuwsbrief CBO. Gabriele Kuby heeft twee lezingen te Gistel, op 14 en 15 augustus. Deze conferentie willen we van harte aanbevelen.

 
         
         
         
      COMITE BEZORGDE OUDERS  
   


In het eerste deel brengen we u twee artikelen die gaan over de wetgeving van interseksualiteit en gender en een getuigenis van een moeder die vertelt hoe haar kind in verwarring raakte door deze genderideologie. Ook vindt u een petitie die loopt tegen de LHBT-indoctrinatie tijdens het jeugdjournaal NOS en één die ageert tegen Gay Pride in Disneyland Parijs. U leest meer over de in werking tredende nieuwe wet, namelijk dat ongeboren kinderen vanaf nu in het bevolkingsregister worden opgenomen. Voorts vindt u een artikel over de ‘kolonisatie’ van Afrika door het Westen met hun reproductieve rechten voor de vrouwen en een aansluitende petitie. Als laatste vindt u de agenda.

NIEUWSBRIEF CBO, JULI 2019
Lees verder >>

 
         
         
         
      ALTERNATIEF EUTHANASIE  
   


Deze maand juni verscheen hierover een verzameling van kostbare en deskundige getuigenissen dat de samensteller, professor Timothy Devos (hematologie KUL) me zelf toestuurde : Timothy DEVOS e.a., Euthanasie, l’envers du décor. Réflexions et expériences de soignants, Préfaces de Jacques Ricot et de Herman De Dijn, Editions Mols, 2019. Het is een profetisch boek, geschreven door mensen die hun leven wijden aan de dienst aan de stervenden. Het zijn mensen die niet op de vlucht slaan wanneer ze voor het aanschijn van de dood van hun patiënt gekomen zijn. Zij hebben de moed en de creativiteit om met hem/haar op weg te gaan tot aan het einde van de aardse tocht. Tevens maken ze duidelijk wat tot heden te zeer verborgen bleef, nl. de talrijke onaanvaardbare “neveneffecten” van de huidige euthanasie.

NIEUWSBRIEF PATER DANIËL
28 juni 2019
De derde weg voor een goede dood.
Lees verder >>

 
         
         
         
      SYRIË  
   


Ware christenen horen loyale burgers te zijn en tevens vrije mensen, geen slaven van het maatschappelijk correcte denken of handelen. Zij staan boven de openbare opinie, de gangbare meningen en praktijken. Zij bestuderen niet iedere dag drie dagbladen, twee weekbladen en vijf reclamebladen om grondig gevormd te worden door de geest van de media en de geest van deze wereld. Zij bewaren een open blik op de werkelijkheid.

NIEUWSBRIEF PATER DANIËL
5 juli 2019
Loyale burgers maar geen slaven
Lees verder >>

 
         
         
         
      WAARDEN  
   


Eeuwen voor onze tijdrekening wist Plato (+ 347 vóór Christus) het al. Hij was zelf leerling van Socrates en leraar van Aristoteles. Schoonheid, goedheid en waarheid horen bij elkaar maar vallen niet geheel samen met datgene dat we schoon, goed of waar noemen. Volgens hem raken ze het diepste mysterie van het leven en hebben ze iets goddelijks. Een christen herkent hierin het gelaat van de Drie-ene God en de afstraling ervan in zijn schepping. Neem het goddelijke weg en je verliest ook deze waarden van het leven.

NIEUWSBRIEF PATER DANIËL
12 juli 2019
Schoonheid, goedheid en waarheid.
Lees verder >>

 
         
         
         
      DE VERENIGDE STATEN  
   


Nog altijd zijn er 2.000 Amerikaanse militairen in Syrië, 5.000 in Irak, 14.000 in Afghanistan. We verplaatsten onlangs een vliegdekschip-aanvalsgroep, B-52-bommenwerpers en 1.000 militairen naar de Perzische Golf om Iran te confronteren. We staan op het punt de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, waarmee we zouden moeten onderhandelen om een oorlog te voorkomen, sancties op te leggen.

Jared Kushner probeert een plan te verkopen om 50 miljard dollar voor de Palestijnen in te zamelen in ruil waarvoor zij van soevereiniteit af moeten zien en van hun droom van een natiestaat op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook met Jeruzalem als hoofdstad.

John Bolton praat over regime change (verandering van bestuur) in Caracas (hoofdstad van Venezuela) en zoekt de confrontatie met de “trojka van tirannie” in Cuba, Nicaragua en Venezuela. In plaats van het gesprek te zoeken met Rusland, zoals Trump beloofde, hebben we Rusland sancties opgelegd, Oekraïne bewapend, oorlogsschepen naar de Zwarte Zee gestuurd, de NAVO-aanwezigheid in het Oostzeegebied opgevoerd en door Ronald Reagan en andere presidenten tijdens de Koude Oorlog uitonderhandelde wapenbeheersingsverdragen verscheurd.

BUCHANAN AAN TRUMP: VERRUIL BOLTON VOOR TULSI GABBARD! NIET WAARGEMAAKTE BELOFTES
Lees verder >>

 
         
         
         
      STEUN  
   
Ons werk doen we op vrijwillige basis, we ontvangen geen financiering van de overheid.
U kan ons steunen.
Meer info >>
 
         
         
         
   


Hartelijk dank voor uw blijvende interesse. We hopen velen van u te ontmoeten op de conferentie met Gabriële Kuby (Info >>) . Comité Bezorgde Ouders zal daar staan met een stand. Verder nog een deugddoende vakantie toegewenst.

Samen sterk!