Is deze mail niet leesbaar, ga dan naar de online versie>>  
     
  Nieuwsbrief Tegenstroom 26 juni 2019  
     

 

 
         
 

 

 

Beste vrienden,

 
     


Het is intussen volop aan het zomeren, maar we blijven alert voor wat er gebeurt rondom ons. Deze keer vindt u een artikel over de situatie die dreigt te escaleren tussen de VS en Iran en een oproep hieraan verbonden voor een betoging aan de ambassade van de VS te Brussel. Voorts vindt u een kritische tekst over het vredesplan dat de VS voorlegt aan de landen in het Midden-Oosten. En als slot vindt u de nieuwsbrief van Pater Daniël, een herhaling van de oproep om mee te doen met de bevraging rond het klimaatplan en een agendapunt. Dank alvast voor uw medewerking.

 
         
         
   

”De militaire spanningen zijn het gevolg van een gefabriceerde crisis. Na 22 maanden onderhandelen onderwierp Iran zich op 14 juli 2015 aan een akkoord met een robuust controleregime van het Internationaal Atoom Energie Agentschap (IAEA). De maatregelen van dit Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) maakten het voor Iran onmogelijk om er clandestiene kernwapenprogramma’s op na te houden. Trump blies in mei 2018 het akkoord op en kondigde opnieuw sancties tegen Iran aan. Het verbod voor Amerikaanse bedrijven om handel te drijven met Iran geldt bovendien ook voor bedrijven van andere landen”.

WASHINGTON KIEST VOOR ONNODIGE OORLOGSLOGICA TEGEN IRAN.
Ludo De Brabander en Pieter Teirlinck, 25 juni 2019
Lees verder >>

 
         
         
         
      AGENDA  
   


De vredesbeweging roept op voor een protestactie voor de VS-ambassade op donderdag 27/06 om 17u. Zij vragen : Stop war, peace with Iran, support nuclear deal with Iran …
De VS-ambassade ligt op wandelafstand van het centraal station van Brussel.

 
         
         
         
      VREDESPLAN  
   


Deze samenwerking tussen Israëliërs en Palestijnen zou goed zijn als er gelijke rechten beloofd worden: gelijk eigendomsrecht, vrij verkeer, gelijke politieke rechten zodat ieder kan deelnemen aan het bestuur van het land. Enkel economische voorspoed beloven terwijl de Palestijnen onderdanen blijven, is wat goedkoop. Zoals te verwachten waren enkel de coalitiepartners van de VS aanwezig: Egypte, Jordanië, de Golfstaten Saudi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten.

SCHOONZOON VAN TRUMP HEEFT EEN PLAN.
Lees verder >>

 
         
         
         
      PATER DANIËL  
   


“Het ene volk na het andere wordt in de diepste ellende gestort. Van Vietnam, Nicaragua, Servië, Afghanistan ging het naar Irak, Libië, Oekraïne, Jemen, Syrië, Venezuela. En nu stapelen de dreigingen en provocaties tegen Iran zich op. Twee olietankers zouden deze maand aangevallen zijn in de straat van Oman: de Japanse Kokuka Courageous en de Noorse Front Altair. Donald Trump weet het zeker: Iran heeft hen aangevallen en moet nu (nog meer) gestraft worden! Yutaka Katada, president van de compagnie die eigenaar is van de Japanse olietaker ontkende vrijdag in Tokyo formeel dat Iran enige aanvallen pleegde. Ook de Duitse minister van buitenlandse zaken Heiko Maas laat voorzichtig horen dat er geen bewijs is. En er is geen enkel bewijs. Iran heeft trouwens daartoe geen enkele reden, terwijl de VS op alle mogelijke manieren provocaties blijven uitlokken als voorwendsel voor een oorlog tegen Iran. Dit “incident van de golf Oman” lijkt sterk op het “incident van de golf van Tonkin” van 4 augustus 1964 dat de VS zelf uitlokten om Noord-Vietnam te kunnen bombarderen. Daarna zijn de VS valse beschuldigingen blijven gebruiken om de hoger genoemde landen aan te vallen, een na een. Het incident van Oman heeft alle kenmerken van een “made in USA” met de zionisten achter de schermen. Het zijn ook zij die er alle belang bij (menen te) hebben en die het heftigst op oorlog aansturen”.

NIEUWSBRIEF PATER DANIËL
21 juni 2019, Wereldleiders als maffiabazen
Lees verder >>

 
         
         
         
      ACTIE  
   


Voor wie de actie nog niet ingevuld heeft, hier kan u de bevraging vinden met de nodige uitleg.

ACTIE : PUBLIEKSBEVRAGING ROND HET ONTWERP VAN NATIONAAL ENERGIE- EN KLIMAATPLAN 2021-2030
Lees verder >>

 
         
         
         
    CONFERENTIE MET GABRIELE KUBY
Meer info >>
 
         
         
         
      STEUN  
   
Ons werk doen we op vrijwillige basis, we ontvangen geen financiering van de overheid.
U kan ons steunen.
Meer info >>
 
         
         
     

Hartelijk dank voor uw interesse. Doet u mee met de bevraging en/of de betoging in Brussel? Nodig gelijkgezinden uit. Dank u wel.

Samen sterk!