Is deze mail niet leesbaar, ga dan naar de online versie>>  
     
  Nieuwsbrief Tegenstroom maart 2019  
     

 

 
         
 

 

 

Beste vrienden,

 
     


Vooreerst delen we met u de Nieuwsbrief van Comité Bezorgde Ouders en willen de Mars voor het Leven sterk aanbevelen die eind deze maand doorgaat. Verder kan u de nieuwsbrieven van Pater Daniël lezen. Als u die wekelijks wil ontvangen kan u die opvragen op het volgend adres <maesdaniel3@gmail.com>.

De VS wil nog steeds een staatsgreep uitvoeren in Venezuela. Niet enkel de nationalisering van de olie maar ook de uitgevoerde bankenhervorming van privaat naar publiek is een doorn in het oog voor hen. Als slot willen we onze spreker Eric Cornard aanbevelen die op 3 mei 2019 in Brugge spreekt over ‘Het klimaat - De feiten. Houd deze avond alvast vrij. Veel leesgenot.

 
         
         
         
      NIEUWSBRIEF COMITE BEZORGDE OUDERS  
   


De paaslelies kondigen de lente aan. Aan het begin van de lente gaat ook de jaarlijkse Mars voor het Leven door te Brussel. Hieronder vindt u meer info.

We lichten voor jullie het luikje ‘seks’ door van de nieuwe website WATWAT.be, die de inhoud van de jongerengids weergeeft, en daarbij geven we onze kritische bevindingen. De organisatie ‘Echte liefde Wacht’ legt ons uit vanuit welke motivatie ze ontstaan is en de organisatie ‘One of Us’ een Europees netwerk, roept intellectuelen op om een beschaving in gevaar te steunen. De twee artikels ‘Waarom vrije liefde ons zo ongelukkig maakt’ en ‘De prijs van porno ‘Het vult nooit’ ’ legt uit hoe het komt dat de emotionele vervulling ontbreekt.

NIEUWSBRIEF CBO
Lees verder >>

 
         
         
         
      SYRIË - ETHIEK  
   


De schrijnende toestand van de vluchtelingen in het Rukban kamp (Jordaans-Syrische grens) illustreert de armoede op de meest tragische wijze. Duizenden kinderen, vrouwen, mannen lijden onder de koude, ondervoeding en ziektes, welbewust onderhouden door de VS, hun bondgenoten en terroristen vanuit hun an-Talf militaire basis. Syrië en Rusland hebben twee humanitaire corridors voorzien waardoor mensen naar gebieden kunnen trekken die door het Syrische leger beschermd zijn. De VS verhinderen hen te laten gaan en de mensen manifesteren en eisen dat de VS troepen zouden vertrekken. Generaal Igor Konashenkof van het Russisch ministerie van landverdediging zei op 15 februari nog dat alles klaar is om aan deze mensen het nodige te geven alsook om voor een tijdelijke opvang te zorgen, waarna ze weer naar hun huizen kunnen. De Amerikanen doen echter alles om dit te beletten.

NIEUWSBRIEF PATER DANIËL
1 maart 2019
Materiele en geestelijke heropbouw van Syrië
Lees verder >>

 
         
         
   

Namens de internationale commissie voor de mensenrechten in het Midden-Oosten klaagt Haitham Abu Said openlijk de VS aan omdat ze 1200 terroristen van Raqqa met behulp van het Turkse leger overgebracht hebben naar Afrika, vooral naar Nigeria. Hij wijst verder op de nauwe band van de VS met de islamitische staat. We mogen dus een nieuw islamitisch kalifaat verwachten vanuit die hoek. Onze pers blijft de internationale coalitie onder leiding van de VS prijzen om hun geweldig werk in Syrië. In feite hebben VS en bondgenoten hier niets anders gebracht dan dood en vernieling. Dat is en blijft ook hun bedoeling, in dienst van de zionisten. In de bijgevoegde video’s krijg je daar meer uitleg over.

NIEUWSBRIEF PATER DANIËL
22 februari 2019
Het ontstaan van PLO en Hezbollah
Lees verder >>

 
         
         
   

We geven eerst enig nieuws over de wijze waarop wij aan het herstel van het klooster werken en daarna geven we een ernstige bezinning over de islam en het christelijk geloof.

NIEUWSBRIEF PATER DANIËL
15 februari 2019
Islam en christelijk geloof
Lees verder >>

 
         
         
   

Jazeker, in het verkeer remmen wij voor dieren en de zorg voor klimaat zit in de lift, maar wanneer je respect vraagt voor het menselijk leven vanaf de ontvangenis tot aan de natuurlijke dood moet je geen algemeen applaus verwachten. Onder de titel: Durven leven en gelukkig zijn licht ik dit toe.

NIEUWSBRIEF PATER DANIËL
Ontmoeting met de bergtoppen
8 februari 2019
Lees verder >>

 
         
         
   

Voor het hoofdgedeelte heb ik me zelf uitgenodigd voor een ingebeelde dialoog met de nu overleden Etienne Vermeersch, die blijkbaar beschouwd wordt als de kerkvader van vrijzinnig België.

NIEUWSBRIEF PATER DANIËL
Gemiste dialoog met een geëerd vrijzinnig filosoof
1 februari 2019
Lees verder >>

 
         
         
         
      VENEZUELA  
   


In plaats van de boosdoeners te redden, zoals in de VS gebeurde, nationaliseerde de overheid in 2009 zeven Venezolaanse banken, goed voor ongeveer 12 procent van de bankdeposito's van de natie. De regering van Chávez arresteerde minstens 16 bankiers en gaf meer dan 40 aan corruptie gerelateerde arrestatiebevelen uit voor anderen die het land waren ontvlucht. Tegen het einde van maart 2011 waren er slechts 37 banken over, tegenover 59 eind november 2009. Overheidsinstellingen speelden een grotere rol en bezaten 35 procent van de activa vanaf maart 2011, terwijl buitenlandse instellingen slechts 13,2 procent van de activa middelen bezaten.

WIL MEN VENEZUELA TREFFEN OMWILLE VAN HUN BANKENHERVORMING, VAN PRIVAAT NAAR PUBLIEK?
Lees verder >>

VENEZUELA, EEN BOODSCHAP VOOR DE HELE WERELD.
Luister verder >>

 
         
         
         
      AGENDA  
   


Eric Cornard is er om gekend dat hij zich - ook en vooral op wetenschappelijk vlak - kan verdiepen in moeilijke wetenschappelijke onderwerpen op een voor iedereen begrijpbare wijze kan uitleggen. Hij gaf zijn eerste lezing over Global Warming al in 2007 en is zich daarna in het onderwerp blijven verdiepen.

HET KLIMAAT – DE FEITEN – door Eric Cornard
Vrijdag 3 mei om 19u30. Vanaf 19 u welkom!
Meer info >>

 
         
         
     

Hartelijk dank voor uw interesse. Stuur de nieuwsbrief gerust door naar uw kennissen. Het eenzijdig verhaal van onze media moeten we samen weerleggen. Want velen lijden onder de leugens van de media. Dank alvast!
Samen sterk