Is deze mail niet leesbaar, ga dan naar de online versie>>  
     
  Nieuwsbrief Tegenstroom 1 februari 2019  
     

 

 
         
 

 

 

Beste vrienden,

 
     


We brengen deze keer eerst onze agenda. Vervolgens een gezonde visie op klimaat en milieu, dit om de vele alarmerende berichten te plaatsen in de juiste context. Verder vindt u een artikel dat de doelstellingen van de gele hesjes mooi weergeeft. Als slot krijgt u nieuws over Syrië en Venezuela, twee landen die niet toegeven aan het VS-imperialisme, maar het zwaar te verduren hebben. Wij kunnen niet alles in de nieuwsbrief zetten, daarom raden we u aan om bij onze facebookgroep ‘Stem & Tegenstem’ aan te sluiten als u op regelmatige basis nieuws wilt van ons (link >>).


 
   

Op onze facebookgroep vindt u onder ander :

  • Dat onze premier de nieuwe Congolese president Felix Tshisekedi proficiat wenst met zijn mandaat is wraakroepend. We weten dat hij op oneerlijke manier aan de macht is gekomen. Is het dan niet aan België om zich te distantiëren van dit beleid? Of spelen er andere belangen ( Bron >>) ?
  • Er is een haatcampagne tegen de VRT-journalist Peter Verlinden omdat hij zich kritisch uit over het Rwandese regime Kabila. Peter Verlinden heeft samen met zijn vrouw en een organisatie van Rwandese Belgen, Jambo, een klacht ingediend tegen onbekenden.
  • Meer info over de gele hesjes, ethiek, religie...
 
         
         
         
      AGENDA  
   


LEZING JORIS VERHUYCK: DE JACHT OP VALS NIEUWS.
Georganiseerd door Tegenstroom.
Lezing vrijdag 15 februari te Brugge om 19u30
Meer info >>

 

 
         
         
    BIJBEL EN WETENSCHAP. HET TWEEDE VLAAMS-CREATIONISTISCHE CONGRES.
Georganiseerd door Logos.nl
2 februari 2019 om 10:00 – 17:00 in Antwerpen
Meer info >>
 
         
         
    De filmvoorstelling 'Paradogma' gevolgd door debat georganiseerd door de 5de macht.
Woensdag 6 februari om 20 uur te Roeselare. Hier vindt u een korte toelichting op wat u mag verwachten.

DE TIRANIE VAN DE MEERDERHEIDSMENING, “PARADOGMA” Door Marcel Crok en Marijn Poels
Luister verder >>
Meer info >>
 
         
         
   

VOORSTELLING VZW LEVENSADEM
8 februari 2019 van 20 tot 22 uur
Sint-Martinuskerk, Burstdorp 1, 9420 Burst

Voorstellen van de werking van vzw Levensadem met concrete verhalen en getuigenissen
Info >>

 
         
         
         
      KLIMAAT  
   


Te veel CO₂-uitstoot door de mens zou leiden tot klimaatverandering. Maar is dat echt waar? Bedenk dit even! 1,2 % van de jaarlijkse CO₂-uitstoot komt van fossiele brandstoffen en 2 % komt van de lucht die de mens uitademt. Meer dan 90 % komt van andere bronnen, waarop de mens geen invloed heeft (zeeën, vulkanen, fauna). Blijf gaan voor het milieu, zonder in de ‘klimaatleugen’ mee te gaan.

KLIMAAT VERSUS MILIEU!
24 januari 2019, A.J.
Lees verder >>

Veel gestelde vragen worden uitstekend uitgelegd in een korte tijd.
PROF. BEGEMANN GELOOFT NIET DAT ER EEN KLIMAATCRISIS IS.
Luister verder >>

 
         
         
         
      GELE HESJES  
   


Onze breekpunten zijn : directe democratie, bindende volksreferenda, burgerbudgetten voor de lagere klassen (herverdeling rijkdom), eerlijker economie en eerlijker belastingen.

INTERVIEW MET DE GELE HESJES
Lees verder >>

 
         
         
         
      VENEZUELA  
   


Veelal denken we in termen van links-rechts, democratie versus dictatuur, christen versus moslims en communisten, zwart versus blank. Maar de echte grote breuklijn komt te liggen tussen de geldelite (centrale banken en multinationals) en de gewone burger, dus top-down. Alle landen die de staatsgreep in Venezuela steunen, steunen ook het Amerikaans imperialisme. V.S.-elite ziet uit naar de winsten van de Venezolaanse oliekraan…

VENEZUELA : STAATSGREEP OM DE DEMOCRATIE TE HERSTELLEN OF OM DE OLIEMARKT OPEN TE BREKEN?
26 januari 2019 , Agnes Jonckheere
Lees verder >>

 

 
         
         
   

Zo bleek uit een peiling die eerder deze maand werd gehouden dat 81% van de bevolking van Venezuela tot voor kort niet eens wist wie Juan Guaido is. Ook blijkt uit een opiniepeiling van Luis Vicente León dat minder dan 20% van de bevolking achter de zelfbenoemde interim-president staat.

WIE IS JUAN GUAIDO?
30 januari 2019, Geotrendlines
Lees verder >>

 
         
         
         
      SYRIË  
   


Ook de zionistische terreurstaat blijft raketten afschieten op Syrië, al werden de meeste neergehaald. Officiële protesten hiertegen vanwege Syrië, Rusland en Iran aan de UNO en UNO Veiligheidsraad krijgen zelfs geen antwoord. De mooie principes van het internationaal recht, handhaven van de vrede en herstel van de rechtvaardigheid moeten wijken voor het willekeurig staatsterrorisme van VS en Israël met de mooiste voorwendsels van “nationale veiligheid”. Hieruit blijkt hoe in het hart van deze hoogste organisaties zelf, willekeur en onrecht voorrang krijgen.
Bron >>

NIEUWSBRIEF PATER DANIËL
25 januari 2019
Werken aan humanitaire hulp.
Lees verder >>

 
         
         
   

De barbaarse overheersing door het “christelijke westen” over de rest van de wereld begon al met Christoffel Columbus en Vasco da Gama in de 15e eeuw. Het is een geschiedenis van gruwelijke onderwerping en uitbuiting door martelingen, ontvoeringen, slavernij, en moorden. Nu heet dit globalisatie, mondialisatie en nieuwe wereldorde. We begrijpen dat Chinezen zeggen: “Jullie ‘christelijke’ wereldbeschaving is mislukt”. Als dit zo is, komt dit echter niet doordat die beschaving “christelijk” is maar door het feit dat ze alles behalve christelijk is.

NIEUWSBRIEF PATER DANIËL
18 januari 2019
Humanitaire hulp.
Lees verder >>

 
         
         
   

Volgens de Atlantische pers is Rusland de grootste bedreiging voor het westen. De VS, de EU en vooral de NAVO vinden hierin het ideale voorwendsel om Europa met een overvloed aan kernwapens te voorzien tegen de grondwet van de betrokken landen in. De VS willen het zo en dan gelden noch grondwet noch democratie. Overigens wordt de Russische president als de duivel zelf beschouwd. Hij zou het neerhalen van het lijnvliegtuig MH17 bevolen hebben, de Skripals hebben laten vergiftigen, tegenstanders onverbiddelijk laten ombrengen en nu klaar staan om Europa binnen te vallen…Voor dezelfde Atlantische pers is een Emmanuel Macron de geëerde Franse president die zijn land naar de Europese toekomst leidt. Wanneer we echter eens naar de nuchtere feiten kijken en naar de mening van de gewone volksmens luisteren, komt er een geheel ander beeld van de werkelijkheid boven.

NIEUWSBRIEF PATER DANIËL
11 januari 2019
Totale ‘black out’ van de westerse media
Lees verder >>

 
         
         
         
     

Hartelijk dank voor uw interesse. We hopen u te ontmoeten op één van de activiteiten. U mag altijd feedback geven op onze nieuwsbrief of een tekst/thema aanbrengen. Bij voorbaat dank. Samen sterk