Is deze mail niet leesbaar, ga dan naar de online versie>>  
     
  BESTE VRIENDEN,  
     

Nieuwsbrief Tegenstroom 16 september 2017

 
         
 

 

 

Beste vrienden,

 
         
     


Hier zijn we terug met onze nieuwsbrief. De brieven van Pater Daniël brengen deze keer goed nieuws. De laatste bezette stad Deir Ezzor in Syrië staat op het punt bevrijd te worden door het Syrische leger. Tevens legt hij de verdoken rol van Israël uit in de ontwrichting van Syrië en de rol van captagon in deze vuile oorlog.
Verder vindt u een artikel over Birma (= Myanmar ) en de vrijheid van onderwijs. Velen zijn reeds overtuigd dat de multinationals en grootbanken het voor het zeggen hebben in de financiële wereld en de handelsovereenkomsten. Maar zij beïnvloeden ook de politiek en voornamelijk de buitenlandse politiek. Daarom dat we regelmatig hiervan verslag uitbrengen, want de nieuwsberichten vertellen meestal maar een halve waarheid of zelfs een leugen. We zetten de belangrijkste info in de nieuwsbrief. Het item dat u interesseert, daarvan kan u de bijgevoegde links lezen. Veel leesplezier!

 
         
         
      AGENDA  
   


We willen u onze lezing in herinnering brengen. C.F. Horsten komt naar Vlaanderen voor de Gezondheidsbeurs die doorgaat te Gent 14 en 15 oktober (Bron >>). Daarom is hij bereid gevonden de avond voordien in Brugge te spreken. Het is een voorrecht om hem in ons midden te hebben. Een unieke kans.

DODELIJKE LEUGENS: ARTSEN EN PATIËNTEN MISLEID, door C.H. van der Horst
13 oktober om 19u30 te Sint-Michiels (Brugge)
Meer info >>

 
         
         
      SYRIË  
   


“Toen ik in Syrië kwam was het voor mij een schok te vernemen dat het juist Israël was die achter de ontwrichting van Syrië zat. Ik wilde het aanvankelijk niet geloven en dacht toen ook nog dat het “antisemitisme” was. Qousseir werd verwoest en verschillende families zochten bij ons onderdak. In Qousseir werden Israëlische wapens gevonden. Dat was voor mij een grote ontnuchtering. Vanaf het begin heeft Israël in alle stilte de terroristen geholpen, de gewonde IS-strijders in hun ziekenhuizen verzorgd om ze terug te zenden naar Syrië. Er zijn foto’s waarop Netanyahu hen feliciteert. Israël bombardeerde voortdurend Syrië maar zei niets (Bron >>). Als er bij toeval toch iets van bekend werd, dan werd onmiddellijk een gepaste leugen verzonnen om te zeggen dat het was uit zelfverdediging of zoiets. Zo ondervonden we dat de Israëlische berichtgeving zoals de westerse, één grote leugen was.”

NIEUWSBRIEF PATER DANIEL
8 september 2017
Zionisme en terrorisme
Lees verder >>

 
         
         
   

“Wat opium was voor de oorlogen in Vietnam en Afghanistan in 1970-80, is nu captagon voor de oorlog tegen Syrië. Daarmee wordt door de wereldheersers de oorlog tegelijk gefinancierd én gevoerd. De Saoedische prins Abdel Mohsen Ben Wallid Ben Abdel Aziz werd op 27 oktober 2015 samen met vier medeplichtigen opgepakt op de luchthaven van Beiroet toen hij met zijn koninklijk vliegtuig wilde vertrekken samen met 2 ton captagon en een grote hoeveelheid cocaïne, verborgen in 40 diplomatieke valiezen. Een jaar eerder, in april 2014 waren al 15 miljoen pillen onderschept in de haven van Beiroet. De prins was natuurlijk zo onschuldig en onwetend als een misdienaartje, maar die vier slechteriken werden streng gestraft. Op 16 februari 2016 besliste Saoedi-Arabië op zijn beurt om Libanon te straffen omdat het de captagon-handel in de openbaarheid had gebracht: de bijdrage van 3 miljard aan de Libanese veiligheidsdiensten werd ingetrokken.”

NIEUWSBRIEF PATER DANIEL
15 september 2017
Van opium naar captagon
Lees verder >>

 
         
         
      MYANMAR  
   


Waarom staat deze ogenschijnlijk onbeduidende regio ineens zo in het middelpunt van de belangstelling? China houdt er namelijk rekening mee dat er op enig moment een olie-embargo of een complete zeeblokkade tegen het land ingesteld kan worden, zoals de Amerikanen momenteel overigens voorstellen ten aanzien van Noord-Korea. Anders dan de Verenigde Staten heeft China immers alleen een oostkust en langs deze kust ligt een keten van staten die min of meer bondgenoten van de VS zijn. Om deze reden heeft China geïnvesteerd in alternatieve aanvoerroutes, zoals pijpleidingen en andere infrastructurele verbindingen naar Rusland, Centraal-Azië, naar de Golf van Bengalen via Birma! De VS is uit op een regeringswissel. Terroristen, buitenstaanders dringen de plaatselijke Rohingya moslimgemeenschap binnen en plegen geweld op de boeddhistische inwoners. Daardoor escaleert de polarisatie tussen de moslims en boeddhisten en ontstaat er chaos waarvan de VS handig gebruik willen maken.

HET GEOPOLITIEKE BELANG VAN DE ROHINGYA IN BIRMA.
7 september 2017, Jonathan van Tongeren
Lees verder >>

 
         
         
      SCHRIJFACTIE: VRIJHEID VAN ONDERWIJS  
   


Schrijfactie: Terwijl vroeger de eindtermen kort en bondig waren en door de verschillende schoolnetten verder konden uitgewerkt worden volgens de filosofische, ideologische of godsdienstige opvattingen van de ouders en leerlingen , willen bepaalde partijen nu, hoe langer hoe meer, de eindtermen zelf invullen en gelijkvormig maken over alle netten heen, zonder rekening te houden met de gevoeligheden van de diverse ideologische opvattingen. De grondwet vraagt : ‘om neutraal onderwijs in te richten, met eerbied voor de filosofische, ideologische of godsdienstige opvattingen van de ouders en leerlingen.

DE VRIJHEID VAN ONDERWIJS STAAT ONDER DRUK!
15 september 2017, Comité Bezorgde Ouders
Lees verder >>

 
         
         
     


Hartelijk dank voor uw interesse. Stuur de nieuwsbrief gerust door naar geïnteresseerden.

Samen sterk!