Is deze mail niet leesbaar, ga dan naar de online versie>>  
     
  BESTE VRIENDEN,  
     

Nieuwsbrief Tegenstroom 8 mei 2018

 
         
 

 

 

Beste vrienden,

 
   


Met het mooie lenteweer gaan we vrolijk verder. Nu zaterdag komt Pater Daniël spreken te Brugge. U vindt hieronder de uitnodiging. Nadien kunnen we, bij mooi weer in de tuin, nog Pater Daniël persoonlijk ontmoeten, daarbij genietend van een drankje en een hapje. Voorts vindt u de laatste nieuwsbrief van Pater Daniël, en enkele teksten die het Israëlisch-Palestijns conflict belichten. Als slot vindt u een verslag van Mark Geylen over de strijd die woedt om de godsdienstvrijheid in te perken, een artikel van professor Pollefeyt , Faculteit Theologie en Religiewetenschappen, over de LEF-ideologie en een artikel van de voormalige Europarlementariër Derk Jan Eppink die de nieuwe ‘klimaatreligie’ doorprikt.

 
         
         
         
      AGENDA  
 

 

 


Pater Daniël zal zowel de maatschappelijke, als de economische maar ook de geestelijke toestand van Syrië belichten. Ook hoe er dagelijks gewerkt wordt aan de materiële en geestelijke heropbouw van het land zal hij onder de loep nemen. Nadien nemen we ruimschoots tijd voor ontmoeting. Bij mooi weer laten we dit doorgaan in de tuin. Breng gerust iets mee om de sfeer gezellig te maken. Een gift voor de wederopbouw van Syrië zal Pater Daniël zeker waarderen. Welkom!

LEZING PATER DANIËL OVER DE SOCIALE, ECONOMISCHE EN GEESTELIJKE TOESTAND VAN SYRIË.
Zaterdag 12 mei om 15 uur te Brugge
Meer info >>

 
         
         
         
      SYRIË  
   


De volgende week en nog iets langer blijven we hier in het land om een en ander in te zamelen voor de Syrische bevolking en het klooster Mar Yakub. De gebeurtenissen in Syrië zelf laten we dus even rusten en vertellen eerder over de tentoonstelling van vorig weekend. We krijgen tussendoor behoorlijk wat uitnodigingen om te getuigen van wat er werkelijke in Syrië gebeurt. Het westen blijft uitmunten als een grootmacht van de leugen, die moet dienen als verantwoording om het Syrische volk verder te kunnen uitmoorden en het land nog meer te verwoesten, zijn grondstoffen in te palmen en baas te spelen in dit strategisch uiterst belangrijk land. Amerikanen en Engelsen vielen in 2003 Irak binnen “voor de vrijheid” van het volk en nu hebben de Fransen er zich nog bijgevoegd. Wat zijn ze allemaal toch bezorgd om Syrië!

NIEUWSBRIEF PATER DANIEL
4 mei 2018 Moeizame heropbouw van Syrië.
Lees verder >>

 
         
         
         
      GODSDIENSTVRIJHEID  
   


Is vrijheid van religie te reduceren tot een onderdeel van de vrijheid van mening? Volgens Mark Geleyn, voormalig directeur generaal Buitenlandse Zaken, dreigen we de kern van onze Westerse samenleving weg te gooien onder het mom dat we die willen beschermen. Al 25 jaar proberen vrijzinnigen met wetsvoorstellen het concept laïciteit in de grondwet te loodsen, om het tot fundament voor de grondwettelijke vrijheden te maken.

De politieke partijen, waar gelovigen denken op te kunnen rekenen, stelden zich in die commissie defensief op of ontweken het debat. CD&V denkt al na over een compromis, bij NVA circuleert het ideetje van een laïcité-light, de groenen hebben het ontkerkelijkte godsdienstonderwijs al in hun programma staan, en VB is gefixeerd op de islam en onderneemt hierdoor niets om religie te redden in het maatschappelijk debat.

VRIJHEID VAN GODSDIENST IN GEVAAR.
Lees verder >>

 
         
         
         
   

De centrale kritiek op LEF is dat een dergelijk vak niet neutraal is, maar gedreven wordt door de ideologie die Loobuyck zelf belichaamt en beleeft. Deze ideologie is secularistisch (‘religies zullen en moeten op termijn verdwijnen en door de rationaliteit overstegen worden’), atheïstisch (‘God is een fictieve constructie van mensen’) en multiculturalistisch (links integreerde LEF expliciet in haar politiek programma).

HEFT VRIJZINNIGHEID ZICHZELF OP IN DE LEF-IDEOLOGIE?
Door professor Pollefeyt , Faculteit Theologie en Religiewetenschappen
Lees verder >>

 
         
         
         
   

ACTIE: SCHRIJF NAAR MANDATARISSEN DIE U KENT!
Vraag hen dat ze de godsdienstvrijheid en het godsdienstonderwijs behartigen! Zij kunnen hiervoor opkomen. Steek hen een hart onder de riem zodat ze zich hiervoor schrap zetten. Schrijf enkel naar de mandatarissen die gelijk gezind zijn, anders krijgen we een averechtse effect.

Senatoren >>
Commissie-Onderwijs >>

 
         
         
         
      ISRAËL  
   


President Trump roept dit jaar Jeruzalem uit als hoofdstad van Israël, dit 70 jaar na de onafhankelijkheid van Israël Hier hoort u Rabbi Yaakov Shapiro die aanhaalt dat het Judaïsme een godsdienst is en geen nood heeft aan een politieke hoofdstad in Jeruzalem. Voor hen is Jeruzalem een heilige stad! Jeruzalem als de hoofdstad van de "Joden" is een Zionistische fictie en is in strijd met de leer van het Judaïsme.

RABBI SHAPIRO REACTS TO JERUSALEM ANNOUNCEMENT
Luister verder >>

 
         
         
         
   

In Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, België en nog andere westerse landen wordt de alarmklok geluid tegen het antisemitisme, een verborgen strijd tegen het antizionisme? We zien dat de geringste kritiek op de politieke geschiedenis van Israël leidt tot een antisemitisch label, het schrappen van een eretitel, het schrappen van het erkennen van het werk van de persoon in kwestie. De rector van de Universiteit van Leuven denkt er gelukkig anders over. Dit was de zin die niet door de beugel kon en die spijtig genoeg veel waarheid bevat : ‘De geschiedenis maakt deel uit van ons gezamenlijk erfgoed, dat door ons allemaal mag worden bestudeerd. Ook de oprichting van de staat Israël, door het uitvoeren van etnische zuiveringen, mag geanalyseerd worden.'

CHARLES MICHEL KRITISCH VOOR EREDOCTORAAT KEN LOACH
Lees verder >>

 
         
         
         
   

De hermeneutische leessleutel om de Bijbel te lezen volgens de Palestijnse Bevrijdingstheoloog is de volgende. 'Is deze of gene interpretatie in harmonie met de liefde van God voor alle volkeren? Is dat niet het geval, dan verwerpt de Palestijnse bevrijdingstheologie zulke visie.'
Wanneer Jezus als hermeneutisch sleutel wordt gehanteerd, dan wordt ook de interpretatie van 'het beloofde land' als een geografisch gebied irrelevant.

PALESTIJNSE THEOLOGEN WILLEN DE BIJBEL VAN HET ZIONISME BEVRIJDEN.
2 mei 2018, Tertio – Palestijns bevrijdingstheoloog Naim Stifan Ateek
Lees verder >>

Actie TERTIO >>

 
         
         
         
      KLIMAAT  
   


Van alle lobby’s in Europa is de ‘klimaatlobby’ het sterkst. Sterker dan de Duitse auto-industrie of Franse landbouwsector. Te machtig, bij gebrek aan tegenwicht. Kracht van de klimaatlobby is de coalitie: ‘groen- en grootkapitaal’. Links en rechts samen. Gloeilampen verdwenen. Windmolens rukken op. Stroomprijzen exploderen. De belastingbetaler is weerloos. Allemaal om de gemiddelde temperatuur in 2100 met 0,17 graad te drukken. Dat partij Groen in de regeringscoalitie wordt geloodst door de media is dan ook een duidelijke strategie.

DE KLIMAATLOBBY KREEG EEN FLINKE KLAP VAN DE (WIND)MOLEN EN MAAKT VAN KLIMAAT RELIGIE
Lees verder >>

 
         
         
         
     

De media verzwijgt onze boodschap in alle talen, verstuur daarom deze nieuwsbrief zoveel mogelijk door a.u.b.! En we hopen velen van u te mogen ontmoeten op de lezing van Pater Daniël. De zaal ligt op wandelafstand van het station. U kan het combineren met een uitstapje naar onze mooie stad Brugge. Hartelijk welkom!


Samen sterk!