Is deze mail niet leesbaar, ga dan naar de online versie>>  
     
  BESTE VRIENDEN,  
     

Nieuwsbrief Tegenstroom 28 april 2018

 
         
 

 

 

Beste vrienden,

 
     


Pater Daniël is tot half mei in ons land. U kan van de gelegenheid gebruik maken om hem te ontmoeten. U vindt in onze agenda meer informatie over de lezingen die doorgaan te Postel, te Leuven en te Brugge de volgende weekends.
Verder vindt u de twee laatste nieuwsbrieven. Volgende week geven we u meer ander nieuws.

 
         
         
         
      AGENDA  
 

Klik op de foto voor een
grotere afbeelding

 


Een fototentoonstelling die plaats vindt te Postel zal gaan over het leven in Syriê, voor de oorlog, tijdens en de heropbouw erna. U krijgt ook een mooi beeld van de plaatselijke humanitaire hulp. Er zal een lezing zijn van dhr. Jens de Rijcke over zijn boek, Het dagboek van granaten in Damascus. De dagboeken van Pater Daniel zullen ook voorgesteld worden. Pater Daniel zal tevens ter plaatse aanwezig zijn.

FOTOTENTOONSELLING VAN HET LEVEN VAN PATER DANIËL IN SYRIË
Abdij Postel Rafaelzaal in De Beiaard
Zaterdag 28 april van 13u30 tot 18u
Zondag 29 april van 11u tot 18u

Meer info >>

 
         
         
         
   

Te Leuven op zaterdag 5 mei.
Vier thema's worden belicht door 4 sprekers :

  • Syrië door Pater Daniël.
  • De relaties tussen Europa en Rusland nader belicht door Manuel Ochsenreiter.
  • Breuklijnen in de Balkanpolitiek door de burgemeester van Knin (Kroatië).
  • De rol van geopolitiek door Tom Zwitser.

Welkom!
WERELD IN CONFLICT? WEGEN NAAR STABILITEIT.
Meer info >>

Facebook >>

 
         
         
         
   


Pater Daniël zal zowel de maatschappelijke, als de economische maar ook de geestelijke toestand van Syrië belichten. Ook hoe er dagelijks gewerkt wordt aan de materiele en geestelijke heropbouw van het land zal hij onder de loep nemen. Nadien nemen we ruimschoots tijd voor ontmoeting. Breng gerust iets mee om de sfeer gezellig te maken. Welkom!

LEZING PATER DANIËL OVER DE POLITIEKE, ECONOMISCHE EN GEESTELIJKE TOESTAND VAN SYRIË.
Zaterdag 12 mei om 15 uur te Brugge
Meer info >>

 
         
         
         
      BRIEVEN  
   
Het dreigde een dramatisch weekend te worden. Terug in onze catacombe zoals in november 2012? Het werd gelukkig een maat voor niets. Een cursiefje hierover: Lentefeest kleiduif schieten in Damascus! De drie betrokken staatshoofden, spelen tegelijk voor aanklager, getuige, rechter en beul. Ze hebben dus geen bewijzen nodig. En het westen – politiek, media, sociaal, kerkelijk, universitair - loopt achter hen aan zoals de volgelingen van het beest uit de Apocalyps.

NIEUWSBRIEF PATER DANIEL
20 april 2018
Een roos die uit kapotgeschoten beton her opschiet
Lees verder >>
 
         
         
   

We verblijven inmiddels weer veilig in de abdij van Postel tot half mei. Samen met ons land dragen we ook Syrië in ons hart. Syrië is enerzijds een ware humanitaire catastrofe geworden. Van een heerlijk land in welvaart met een harmonieuze samenleving en een model van lekenstaat voor het hele Midden Oosten (én voor bv. Frankrijk!) is het volk nu in diepe ellende gestort door wereldheersers die hier de olie, de gas, de macht onder elkaar willen verdelen, onder het voorwendsel dat ze het volk van een dictatuur willen bevrijden. Ja, ook Irak werd in 2003 verwoest onder de mooie leuze van “Voor de vrijheid van Irak”!

NIEUWSBRIEF PATER DANIEL
27 april 2018
Homs
Lees verder >>

 
         
         
         
     

Stuur deze agenda gerust door naar andere vrienden die meer willen weten over de situatie in Syrië. We hopen u op één van deze lezingen te ontmoeten.


Samen sterk!