Is deze mail niet leesbaar, ga dan naar de online versie>>  
     
  BESTE VRIENDEN,  
     

Nieuwsbrief Tegenstroom 10 april 2018

 
         
 

 

 

Beste vrienden,

 
     


Hier zijn we terug met onze nieuwsbrief. Eerst willen we een foutje rechtzetten. De lezing van Pater Daniël te Brugge gaat door op zaterdag 12 mei, niet op zaterdag 5 mei zoals in de vorige nieuwsbrief staat vermeld. Hij spreekt wel in Leuven op zaterdag 5 mei. En het weekend van 28 & 29 april zal hij aanwezig zijn in de abdij te Postel om de fototentoonstelling over Syrië te belichten.
Verder vindt u de nieuwsbrief van Pater Daniël, een artikel over de laatste beschuldiging alsof het Syrische leger nog maar eens chemische wapens had gebruikt, ditmaal in de stad Douma vlakbij Damascus. U vindt ook een interessante nieuwsbrief van Stem &Tegenstem. Veel leesgenot op zoek naar de waarheid.

 
         
         
         
      AGENDA  
   


Pater Daniël zal zowel de politieke, als de economische maar ook de geestelijke toestand van Syrië belichten. Pater Daniël vertelt het verhaal van de mensen die daar leven, het relaas dat hij daar hoort en de sfeer die hij daar proeft. Hij zal dus ‘vanuit Syrische bodem’ zowel de sociale, economische maar ook de geestelijke toestand van Syrië belichten. Ook hoe er dagelijks gewerkt wordt aan de materiële en geestelijke heropbouw van het land zal hij onder de loep nemen. Nadien nemen we ruimschoots tijd voor ontmoeting. Breng gerust iets mee om de sfeer gezellig te maken. Welkom!

LEZING PATER DANIËL OVER DE HUIDIGE SITUATIE IN SYRIË.
Zaterdag 12 mei te Bruggeom 15u, inloop vanaf 14u30.
Meer info >>

 
         
         
         
 

Klik op de foto voor een
grotere afbeelding

 


Een fototentoonstelling die plaats vindt te Postel zal gaan over het leven in Syriê, voor de oorlog, tijdens en de heropbouw erna. U krijgt ook een mooi beeld van de plaatselijke humanitaire hulp. Er zal een lezing zijn van dhr. Jens de Rijcke over zijn boek, Het dagboek van granaten in Damascus. De dagboeken van Pater Daniel zullen ook voorgesteld worden. Pater Daniel zal tevens ter plaatse aanwezig zijn.

FOTOTENTOONSELLING VAN HET LEVEN VAN PATER DANIËL IN SYRIË
Abdij Postel Rafaelzaal in De Beiaard
Zaterdag 28 april van 13u30 tot 18u
Zondag 29 april van 11u tot 18u

Meer info >>

 
         
         
         
   

Te Leuven op zaterdag 5 mei.
Vier thema's worden belicht door 4 sprekers :

  • Syrië door Pater Daniël.
  • De relaties tussen Europa en Rusland nader belicht door Manuel Ochsenreiter.
  • Breuklijnen in de Balkanpolitiek door de burgemeester van Knin (Kroatië).
  • De rol van geopolitiek door Tom Zwitser.

Welkom!
WERELD IN CONFLICT? WEGEN NAAR STABILITEIT.
Meer info >>

Facebook >>

 
         
         
         
      SYRIË  
   


We ontvingen tot heden ruim 15 000 € om mensen uit Oost-Ghouta voorlopig op te vangen. De islamitische staat is voorbij. Duizenden strijders, aangemoedigd door westerse mogendheden, blijven echter nog aanslagen plegen. Ondanks alles werd Pasen 2018 in Damascus feestelijk gevierd. Mensen dansen en zingen omdat Oost Ghouta eindelijk door het moedige optreden van het Syrische leger en zijn bondgenoten (bijna helemaal) bevrijd werd. De werkelijke gruwel komt nu boven: duizenden mannen die als slaven tientallen km tunnels moesten graven totdat ze, uitgeput, afgemaakt werden. Ziehier wat het Syrische leger heeft gevonden: gevangenissen en martelkamers, grote voorraden voedsel en medisch materiaal van de internationale humanitaire hulp, door de terroristen aangeslagen, een volledig uitgerust ziekenhuis, aanzienlijke hoeveelheden wapens, munitie en zelfs fabrieken, ook voor chemische wapens, gesofistikeerde communicatie… De grote nieuwsbrengers van de “gematigde rebellen” (de ‘Witte [Sc]Helmen’ en het ‘Syrisch Observatorium van de mensenrechten’) weten hiervan niets en dus de westerse media ook niet. In hun blindheid blijft voor hen die ‘verschrikkelijke Syrische dictator’ de schuld van alle ellende en moet met militair geweld bestreden worden. En zo blijft ook onze VRT, zoals de anderen, al zeven jaar een vuile oorlog aanmoedigen om het lijden van het Syrische volk steeds schrijnender te maken.

NIEUWSBRIEF PATER DANIEL
6 april 2018
Een schokkend Paasverhaal
Lees verder >>

 
         
         
         
   

Zondag klonk het in de media alsof het Syrische leger nog maar eens chemische wapens had gebruikt, ditmaal in de stad Douma vlakbij Damascus. Volgens het Leger van de Islam gebruikte het Syrische leger zaterdagnacht met een vatbom gifgas tegen de belegerde stad. Maar daarvoor zijn er geen bewijzen. Er zijn wel de klassieke filmpjes via de sociale media maar bekend is dat er in het buitenland studio’s zijn waar men dergelijke filmpjes opneemt. Volgens de overeenkomst tussen Rusland en het Leger van de Islam zullen Russische troepen binnen de 48 uur het gebied kunnen betreden. En Rusland heeft al gesteld dat ze bereid zijn om hun specialisten te sturen. Dit kan het begin zijn van een echt onderzoek naar de feiten want normaal zouden onderzoekers dan het gebied kunnen betreden om overal getuigenverklaringen af te nemen en stalen te nemen.

DOUMA, OVERGAVE LEGER VAN ISLAM
Lees verder >>

 
         
         
         
      VARIA  
   

 

Deze wereld is als een toneelstuk van een steeds absurder theater: de machtigen in de financiële en economische sector ontwikkelen het draaiboek, met “avontuurlijke” maatregelen, compleet naar hun wil. Een milieubeschermingorganisatie krijgt bedenkelijke bevoegdheden. Een scrupuleus regime moet het voortbestaan van het internationaal financieel systeem garanderen, terwijl vreedzame regimes doelgericht worden zwart gemaakt en bestreden. Wij zitten er middenin, we zijn betrokken en spelen een toegewezen rol. Men spiegelt ons democratie en zelfbeschikking voor, maar de echte touwtjestrekkers handelen verborgen en laten hun poppen dansen. Wij tonen u een blik achter de coulissen.

STEM &TEGENSTEM NR 6
Lees verder >>

De petitie tekenen tegen de Slimme meters a.u.b.
Petitie >>

 
         
         
         
   

Hartelijk dank voor uw interesse. Stuur de nieuwsbrief gerust door, zo verspreiden we het nieuws. En vergeet de datum 22 april niet vrij te houden voor de 'Mars voor het leven’!
Meer info >>

Voor wie nog kan genieten van een Paasvakantie, geniet met volle teugen.
Samen sterk!