Is deze mail niet leesbaar, ga dan naar de online versie>>  
     
  BESTE VRIENDEN,  
     

Nieuwsbrief Tegenstroom 30 maart 2018

 
         
 

 

 

Beste vrienden,

 
   


Pasen is een tijd van overwinning over het kwade, hoop voor de toekomst, nieuw leven. Ook met Tegenstroom gaan we door in die geest. We geloven dat het licht sterker is dan de duisternis, dat onze hoop sterker is dan elke teleurstelling en dat de vreugde van Pasen hier niet stopt maar verder gaat.

In deze brief sturen we u de laatste nieuwsbrief van pater Daniël en de nieuwsbrief van Comité Bezorgde Ouders. Voorts vindt u onze agenda. Veel leesijver!

 
         
         
         
      SYRIË  
   


De toestand van de tienduizenden die uit Oost Ghouta bevrijd worden door het leger is schrijnend, terwijl de aanslagen vanwege de terroristen doorgaan en de internationale gemeenschap zwijgt of alle schuld aan Syrië blijft geven. Op “Moederdag” was er een aanslag met meer dan 40 doden op een markt in Damascus, wat door de “Witte Helmen” of het “Observatorium” van de rebellen in Londen niet in scene wordt gezet en dus voor media verborgen blijft. Met onze gemeenschap, vrijwilligers en medewerkers willen we zorg dragen voor de noodopvang van 25000 mensen die haveloos uit Oost Ghouta in Damascus aankomen, zoals we in ons bericht uitvoerig beschrijven. De vele bijgevoegde foto’s video’s en aanduidingen geven u een beeld van de tragische toestand. Nu kunnen we alleen maar uitschreeuwen dat we hoogdringende financiële hulp nodig hebben voor waterleiding, mobiele wc’s, hygiëne, eerste nood en zoveel onverwachts … voor een grote menigte totaal berooide mensen. Hartelijk dank aan allen die ons nu willen helpen.

NIEUWSBRIEF PATER DANIEL
23 maart 2018
Schrijnend
Meer info >>

 
         
         
         
   


Pater Daniël zal zowel de politieke, als de economische maar ook de geestelijke toestand van Syrië belichten. Ook hoe er dagelijks gewerkt wordt aan de materiele en geestelijke heropbouw van het land zal hij onder de loep nemen. Nadien nemen we ruimschoots tijd voor ontmoeting. Breng gerust iets mee om de sfeer gezellig te maken. Welkom!

LEZING PATER DANIËL OVER DE POLITIEKE, ECONOMISCHE EN GEESTELIJKE TOESTAND VAN SYRIË.
Zaterdag 5 mei om 15 uur te Brugge
Meer info >>

 
         
         
         
 

 


Een fototentoonstelling die plaats vindt te Postel zal gaan over het leven in Syrie, voor de oorlog, tijdens en de heropbouw erna. U krijgt ook een mooi beeld van de plaatselijke humanitaire hulp. Er zal een lezing zijn van dhr Jens de Rijcke over zijn boek, Het dagboek van granaten in Damascus. De dagboeken van Pater Daniel zullen ook voorgesteld worden. Pater Daniel zal tevens ter plaatse aanwezig zijn.

FOTOTENTOONSELLING VAN HET LEVEN VAN PATER DANIËL IN SYRIË
Abdij Postel Rafaelzaal in de beiaard
Zaterdag 28 april van 13u30 tot 18u
Zondag 29 april van 11u tot 18u

Meer info >>

 
         
         
         
      COMITE BEZORGDE OUDERS  
   

 

Eerst willen we de slogan ‘meer voorlichting, minder risico’s en meer gezondheid’ ontmaskeren. Veder vindt u binnenlands nieuws over de #MeToo-campagne en vanuit Florida nieuws over de aangenomen resolutie die pornogebruik wil ontraden. Voorts vindt u een oproep aan Minister Vandeurzen van Welzijn, een artikel van een rechtsfilosofe ‘Het recht op een kind bestaat niet’ en een verslag van een belangrijke VN-vergadering. Als slot bevelen we het boek ‘Het vaderloze tijdperk’ aan, onze agenda en onze lijst van professionals die onze grote petitie openlijk steunen.

NIEUWSBRIEF CBO MAART 2018
Lees verder >>

 
         
         
         
   

Hartelijk dank voor uw interesse. Als u een gift wilt storten voor de heropbouw van Syrië, dan danken we u van harte namens het Syrische volk. Maakt u onze activiteiten bekend bij uw kennissen? Dank alvast

We wensen u een verkwikkend paasweekend toe.